Биткойна с нови рекорди

От началото на годината дигиталната валута удвои цената си, а стойността на биткойните в обращение е малко над 37,5 млрд. долара

Биткойн продължава да поскъпва и в понеделник покори пореден рекорд над 2 100 долара заради положителните нагласи за бъдещето на криптовалутата, съобщава Investing.com.

Биткойн достигна връх по време на сесията на ниво 2 105 долара на базираната в Ню Йорк борса itBit exchange.

Към 16:50 часа българско време биткойн поскъпва с 6,41% до 2 126 долара.

От началото на годината дигиталната валута удвои цената си, а стойността на биткойните в обращение е малко над 37,5 млрд. долара.

Ledger Holdings, компанията майка на борсата за биткойн опции LedgerX, заяви, че в понеделник е финализирала сделка за финансиране на стойност 11,4 млн. долара от страна на Miami International Holdings и китайската компания Huiyin Blockchain Venture Investments.

Финансирането подкрепя плановете на LedgerX да управляват регулирана борса и клирингова къща за биткойн и други дигитални валути.

LedgerX очаква регулаторно одобрение от страна на Комисията по търговия със суровинни фючърси, за да управлява първата регулирана борса и клиринг къща за биткойн опции.

Опцията е договор, който дава право на купувача, но не и задължението, да купи или продаде даден актив на дадена цена и с определен падеж, информира investor.bg. От другата страна продавачът е длъжен да изпълни задълженията си по опцията, ако купувачът го изиска, за което получава премия.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *