Биткойн крие по-малко риск от Dow Jones – Bloomberg

Биткойн може да добави “още една нула” срещу златото, според старшия стратег на Bloomberg Майк Макглоун.

Резултат с изображение за „Bloomberg“

Старшият стокови стратег на Bloomberg Майк МакГлоун отбелязва, че BTC, най-голямата криптовалута в света, е станала по-малко рискова от Dow Jones в своя доклад Crypto Outlook за февруари, информира cryptodnes.bg.

 

“Нашата графика изобразява основен индикатор за съотношението на цената на Биткойн към Dow, което се простира отвъд 1 към 1: нестабилността на крипто изглежда е в ранните дни на възстановяване след спад под паритета спрямо индекса.”

 

Анализаторът вярва, че фиксираното предлагане на Биткойн и постепенното съзряване на актива ще бъдат основните двигатели за намаляващата волатилност.

Резултат с изображение за „Bloomberg“
До следващия халвинг, който се очаква да се състои през 2024 г., волатилността на най-голямата криптовалута може да съответства на тази на златото.

 

“Би било наивно да не очакваме трудности по пътя с новата технология, но освен ако човешкият напредък, електрификацията и дигитализацията спрат, Биткойн е готов в крайна сметка да се превърне в достоен заместител на златото в инвестиционните портфейли.”

Резултат с изображение за „Bloomberg“

 

МакГлоун наскоро прогнозира, че Биткойн може да се представи по-добре от Dow през 2021 г., повтаряйки сценария с технологичния индекс Nasdaq през 2020 г.

 

МакГлоун приписва скока на Биткойн до $40,000 на “нарастващ прилив” на институционални инвеститори, които приемат криптовалутата.

 

Сега той разглежда $20,000 като дъно, което ще бъде преразгледано само в случай на черен лебед, подобен на краха на световните пазари през март 2020 г.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *