България на туристическо изложение в Лондон

Министерството на туризма на България участва в 41-ото издание на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон, което тази година се провежда в хибриден формат – присъствено от 1 до 3 ноември 2021 г., и виртуално в периода 8-9 ноември, съобщиха от ведомството.

Внимавайте, 1000 паунда глоба ви чака в Англия! Ето защо

На националния щанд заедно с министерството се представят общо осем съизложители: туроператори и две общини – Столична община и Варна. Великобритания е един от приоритетните за страната ни пазари, а участието на България е в съответствие с Програмата за национална туристическа реклама през 2021 г. В рамките на изложението участва екип на министерството на туризма, воден от заместник-министър Ирена Георгиева, която е имала работни срещи с едни от водещите туроператори на пазар Великобритания.

World Travel Market /WTM/ е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по големина в света туристическо изложение след ITB – Берлин. Традиционно форумът събира десетки хиляди посетители – професионалисти от туристическата сфера, информира economynews.bg.
Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции, напомнят от министерството.

През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53 на сто от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност. Затова според министерството България има изключителен потенциал да увеличи броя на пътуванията от Великобритания с цел културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес, комбинирани турове на море и планина и други специализирани форми на туризъм като еко и селски туризъм, приключенски, голф, бизнес и конгресен туризъм, фестивален и други, които ще бъдат представени на българския щанд пред многохилядната публика по време на туристическото изложение.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *