България щедро развързва кесия за лов на инвеститори по целия свят

Акцентът е върху секторите „Машиностроене“, „Електроника и електротехника“, „Храни“, „Земеделие“ и „Туризъм“, съобщи Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той представи пред чуждестранните инвеститори у нас проекта за популяризиране на предимствата за инвестиране в България.
Страната ни ще бъде рекламирана в четири от най големите световни бизнес медии. Предстоят и срещи с българските общности с очакване младите българи да бъдат привлечени като инвеститори в родината си, поясни Стефанов:
Защото много от фирмите, които тепърва разглеждат България като място за правене на бизнес, разчитат на студентите, които в момента учат навън като възможен източник на талант.
Фирми от Германия и Китай вече инвестират в България в автомобилната промишленост, каза директоът на Българската агенция за инвестиции:
Съвместен проект между китайска и българска фирма за производството на автобуси в Брезник, така, че се очаква през следващите няколко месеца от там да излязат първите автобуси. Фабриките, където се сглобяват автомобили и автобуси са важни, защото колкото повече се увеличава обема точно в тези заводи, толкова по лесно е да дойдат нови фирми в България.
Друга сфера, която интересува инвеститорите, е тази на външната дейност, която включва всичко от разработване на софтуер до маркетинг и работа с клиенти. Засега 99 на сто от заетите в тези фирми са в София, каза още Борислав Стефанов:
Големи световни фирми се интересуват от България и то от места извън София. Това е много важно, защото е ориентирано към млади хора, които скоро са завършили университет, такива хора в България има доста.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *