Всички кандидати за БДЖ „Товарни превози“ получиха регистрация

От Агенцията са установили, че те отговарят на предварителните квалификационни изисквания и могат да продължат в следващите етапи на приватизационната процедура – извършване на правен и финансов анализ да дружеството, огледи и срещи, а също и подаване на обвързваща оферта.
Участието си в конкурса продължават 4 фирми – руманската държавна железница „Груп феровиар Роман“, австрийската „Донау финанц транспорт“, „Болкан файненшъл сървисис“ и сформираното в началото на годината дружество „Бългериан карго експрес“. Приватизационната агенция потвърди, че те отговарят на изискванията за стратегически и финансови инвеститори.
За стратегически инвеститор се изисква наличие на 5-годишен опит, лиценз за ж.п. услуги и сертификат за безопасност. През последните три години компаниите трябва да имат приходи от 100 милиона евро за всяка година.
От финансовите кандидат инвеститори се изисква да управляват финансови активи за не по-малко от 400 милиона евро.
До 4 март кандидат инвеститорите могат да се запознаят с документите на дружеството. 15.00 часа на 12 март е крайният срок те да внесат депозит от 20 милиона евро и обвързващи оферти за покупка на товарния жп превозвач.
Очакваната цена е около 100 милиона лева, като новият собственик трябва да погаси и над 114 милиона дългове на дружеството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *