Вълна от стачки във Великобритания

Пътниците на британските железници са засегнати от още смущения на железопътния трафик в страната, причинени от стачните действия на служителите. На този фон преговорите за разрешаване на спора за работните им места, заплащането и условията на труд продължават, информира ДПА.

Още анулирани влакове във Великобритания, преговорите продължават

Обслужването на пътници започва по-късно от обичайното. Напускащите депата влакове са забавени, тъй като сигнализаторите и персоналът в контролната зала, които обичайно са работили нощна смяна, се включват в стачката, информира economynews.bg.

Само около 60 на сто от влаковете на острова пътуват.

Трета стачка за тази седмица е планирана в събота. Около 40 000 членове на синдиката на работещите в железопътния транспорт Ар Ем Ти (RMT) – профсъюз към държавната железница „Нетуърк рейл“ (Network Rail), както и 13 оператора на влакови услуги участват в протестните акции.

Членовете на Ар Ем Ти от лондонското метро също стачкуваха.

„Синдикатите затвориха големи части от железопътната мрежа, нанасяйки удар върху местния бизнес и несправедливо отрязвайки достъпа на хората до болници, училища и работните им места“, каза говорител на британското транспортно министерство.

Полезно! Каква е разликата между Англия, Великобритания и Обединеното Кралство?

Профсъюзът беше помолен от „Нетуърк рейл“ да присъства на официалните консултативни разговори, планирани за следващия месец, относно въвеждането на „модерни работни практики“.

Премиерът Борис Джонсън предупреди обществеността за по-нататъшни стачни действия, тъй като британското правителство не смята да се поддаде на исканията на железопътните синдикати.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *