Датчаните първи на плажа

Ваканция на море през март и април? Звучи странно, но не и за стотината туристи, които почиват вече втора седмица в Слънчев бряг и Несебър. Най-смелите летовници от Израел стъпиха на морския бряг само ден след астрономическия край на зимата. Към тях се присъедини група от 50 датчани. Времето все още не става за истински плаж. Но не и за жителите на студената скандинавска страна, за които 15 градуса си е направо лятна температура.

Страховете на туроператорите, че гостите ще останат разочаровани от пролетното летуване на море, не се оправдават. Подранилите туристи са смаяни от условията за отдих у нас. Датчаните се заричат до края на ваканцията дори да направят и няколко слънчеви бани. Засега обаче никой не се е осмелил да опъне хавлия на плажа. Вместо това летовниците от Северна Европа и Близкия изток използват времето си за пълноценен отдих в четиризвездния хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг. Повечето не пропускат ден, без да влязат в сауната и фитнеса на комплекса. След тренировка гостите се наслаждават на релаксиращ масаж. Други запълват времето си с разходки край морския бряг или отскачат за шопинг до Бургас. След вечеря повечето летовници се изкушават да пробват късмета си в казиното на хотела. „Дойдохме преди активния сезон, защото не обичаме шумотевици“, категорични са семейство Баксис от Израел. Те са у нас за втори път и обещават да се върнат и догодина. Съпругът Ели Баксис, който е мениджър на строителна фирма, е възхитен от обстановката. Половинката му Ори е впечатлена от ниските цени в магазините и заведенията. Сънародникът им Моше Нешер е изумен от природата ни. „Не съм предполагал, че по света има такова райско място. Тук съм и догодина“, обещава туристът. Гостите от Израел са успели да се разходят и из морската ни столица Варна. „Най-много ни впечатли представлението в Делфинариума“, отбелязват те. Харесала им и екскурзията до Котел и Сливен, където се запознали със старинните български занаяти и традиции.

Дни преди края на март суперлуксозният хотелски комплекс „Феста панорама“ в Несебър също посрещна първите си гости за сезона. Датската група обаче не са обикновени туристи. Посещението им у нас е с проучвателна цел. Сред тях има бизнесмени от туристическия бранш и представители на агенции за недвижими имоти. Целта им е да установят контакти със свои колеги.

Елена Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *