„Джонсън и Джонсън“започва тестове на своята ваксина срещу новия Covid вирус

Компанията „Джонсън и Джонсън“ (Johnson & Johnson) обяви в петък, че е започнала тестване на ефективността на своята коронавирусна ваксина срещу новооткрития в Южна Африка вариант Omicron.

По-рано през деня BioNTech, немската компания, която разработи съвместно с Pfizer ваксината срещу Covid-19, известна като Comirnaty, също обяви, че през предприема подобен ход.

Немската компания BioNTech заяви в петък, че тества ефективността на своята ваксина Comirnaty, разработена съвместно с Pfizer, срещу новия южноафрикански вариант на Covid-19,  за да помогне да се определи дали ваксината ще трябва да бъде преработена., съобщава Ройтерс, информира bnr.bg.

Какво трябва да се знае за ваксините срещу ковид

BioNTech заяви, че очаква „допълнителни данни от лабораторните тестове най-късно до две седмици“.

„Разбираме загрижеността на експертите и незабавно започнахме изследване на варианта B.1.1.529“, заяви немската биотехнологична фирма.

„Очакваме повече данни от лабораторните тестове най-късно до две седмици. Тези данни ще предоставят повече информация за това дали B.1.1.529 може да бъде „избягващ ваксината вариант“, който може да изисква корекция на нашата ваксина, ако вариантът се разпространи в световен мащаб“, добавиха от BioNTech.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *