Дубай иска да се превърне в еталон за умен град

Дубай си поставя за цел да се превърне в еталон за умните градове, не само сред развиващите се пазари, но и в глобален план.

Идеята е това да се случи благодарение на подхода на Дубай, който се фокусира върху щастието на гражданите, вместо просто да бъде “най-свързаният” град или този, който генерира най-много данни, пише Mobile World Daily.

“Нашата цел е да направим града си най-щастливият на Земята”, твърди Айша Бути бин Бишр, генерален директор на Smart Dubai. “Непрестанно ангажирани сме с щастието на хората всеки ден. Нашата крайна цел е щастието”.

Градът пусна “измерители на щастието”, като например възможност за измерване как гражданите откликват на новите услуги и решения, информира investor.bg. По този начин има по-голямо разбиране за това дали хората са доволни и какви са бъдещите им потребности.

По време на участието си на Mobile World Congress в Барселона Айша Бути бин Бишр заяви, че Дубай си партнира с Международния телекомуникационен съюз (ITU) и е първият град, който тества тези ключови индикатори за представянето на умните устойчиви градове.

Бин Бишр коментира пред аудиторията, че когато екипът на Smart Dubai първо е потърсил примери за това какво са направили други страни и градове, е осъзнал, че досега не е постигнато нищо подобно на това, което Дубай иска да направи.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *