Европейските богатства изтичат към Азия

Тенденцията подтиква компанията Malca-Amit, специализирана в транспортирането на ценни активи, бързо да разшири капацитета на хранилищата си в проспериращия регион.
Компанията, чиято централа е в Хонконг, е сред четирите водещи логистични компании в света, специализирани в транспорта и съхранението на благородни метали, както и сред най-големите търговци на диаманти.
Миналия месец Малка-Амит откри в Хонконг най-големия в Азия частен трезор, а сега разширява и хранилищата си в Сингапур. За идната година е планирано отваряне на трезор в Шанхай, който ще бъде най-големият трезор на компания в света, обмислят се трезори и в други китайски градове.
„Имаме много запитвания от европейски банки, не защото те искат непременно да преместят активите си в Азия, а защото клиентите им ги молят да го направят. Клиентите не искат да държат злато в САЩ или Швейцария. Искат да го преместят тук“, посочва Джошуа Ротбарт, генерален мениджър на Malca-Amit Precious Metals Ltd.
Сред тези клиенти има и богати азиатци, които искат богатствата им да са по-близо до тях.
Сингапур, който е известен със стабилната си икономика, е предпочитана дестинация. През първата половина на 2012 г. Malca-Amit е внесла в Сингапур пет пъти повече злато в сравнение със същия период на миналата година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *