Една пета от администрацията на НАП ще бъде пренасочена към контрол

Една пета от централната администрация на Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде оптимизирана така, че да се засилят контролните функции. Това съобщи след заседанието на Министерския съвет финансовият министър Петър Чобанов.

Министърът съобщи, че ще изпрати днес писмо на директора на НАП, с което ще му нареди да оптимизира централната администрация с 20 процента и да използва този ресурс за засилване на контролните функции.

Недоволството си от приходната администрация изрази през уикенда и премиерът Пламен Орешарски, според когото има огромни възможности и те не са разкрити.

Днес Чобанов съобщи, цитиран от БТА, че през януари 2014 г. са събрани повече приходи, отколкото през същия месец на миналата година и „дефицитът съответно е по-малък“.

Той потвърди увереността си, че няма да се наложи актуализация на бюджета за 2014 г., каквито опасения преди дни изказа опозицията от ГЕРБ.

Днес правителството одобриинформация за изпълнението на републиканския бюджет за 2013 г.Финансовият министър коментира, цитиран от БНР, че и то е добро, „въпреки апокалиптичните прогнози, че след първата актуализация на бюджета ще се наложи и втора“. Фискалният резерв в края на годината е бил 4.7 млрд. лв. , а дългът 14.1 млрд. или с 500 милиона лева по-малко от допустимото, заяви Чобанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *