За клевета дадоха Цветанов на съд за 1 лв., той не се явява

Адвокат, арестуван при операция „Октопод“, заведе дело за клевета срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Делото обаче не тръгна в сряда, тъй като министърът не се яви.

Адвокатът Николай Велков бил арестуван през февруари при спецоперацията на МВР, а три месеца по-късно Цветанов обявил пред медии, че Велков е съден и оправдан за наркоаферата „Опицвет“ от 1997 г., съобщават Медиапул и в. „Труд“.
Затова и адвокатът завел дело за клевета в Софийския районен съд срещу вътрешния министър, като поискал 1 лев обезщетение. Призовката обаче не била връчена на Цветанов и на делото не бе даден ход.
„Призовката на съда е стигнала до куриер на МВР, който е трябвало да я предаде, но така и не е стигнала до вътрешния министър. В нея не са били записани трите имена на куриера, както и къде точно работи в министерството“, каза адвокатът на ищеца Велимир Атанасов, цитиран от Медиапул.
Николай Велков, който е в ръководството на “Дженерал Лизинг” и държи 50% от акционерното дружество “Арт център Ла страда”, обаче никога не е бил подсъдим по делото „Опицвет“.
На 10 февруари т.г той и още шестима души бяха задържани по подозрение, че са част от престъпната група „Октопод“, оглавявана от Алексей Петров. Адвокатът беше освободен на 18 февруари с решение на Софийския апелативен съд, който не намери доказателства той да е част от групата.
“Надявам се да стане ясно, че Цветанов използва клевети и лъжи. Ситуацията се превръща в хипотезата на Пинокио,” обяви пред журналисти в сряда Николай Велков.

Софийският районен съд ще заседава отново по казуса от 9.30 часа на 19 януари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *