Избраха Пламен Димитров за президент на КНСБ

Неговите заместници ще бъдат петима, вместо четирима, като за поста бяха избрани досегашните вицепрезиденти Николай Ненков, Валентин Никифоров и Иван Кокалов, и изпълнителните секретари Чавдар Христов и Пламен Нанков. Търсене на нови политики за възстановяване на работните места, увеличаване на покупателната способност на българите, реформата в здравеопазването и в пенсионната система са сред приоритетите в програмата на КНСБ за следващите пет години, заяви новоизбраният президент Пламен Димитров. КНСБ ще създаде и фондове за допълнително обезщетение за безработица за синдикалните членове.
Новото ръководство на КНСБ беше избрано след продължителен дебат относно кандидатите, номинирани за поста вицепрезидент. Към известното вече предложение на координационния съвет за избор на лидер в лицето на Пламен Димитров и петима вицепрезиденти мъже бяха добавени номинациите на Янка Такева и Екатерина Йорданова, председатели на учителския и транспортния синдикати. Двете дами си направиха самоотвод и призоваха за подкрепа на основното предложение.
Икономически растеж, възстановяване на загубените 400 хиляди работни места и по-добри заплати за хората са сред целите, заложени в програмата на КНСБ за следващите пет години, заяви новоизбраният лидер Пламен Димитров.  КНСБ ще работи и за по-добра защита на работещите в новите видове заетост, като временната и дистанционната работа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *