Кипър: Бизнесът да се въздържи от замразяване на заплати и цени

Президентът на Република Кипър Димитрис Христофиас призова представителите на бизнеса да се възддържат от едностранни действия и да не прибягват до замразяване на заплати и цени заради световната икономическа криза, съобщават днес кипърските гръцки вестници.

Кипърският държавен глава е отправил този призив на общо събрание на федерацията на работодателите и индустриалците във връзка с тяхно предложение за замразяване на заплатите.
Вестник Филелефтерос цитира Христофиас, който казал, че неговото правителство ще продължи да води политика, насочена към преодоляване на последиците от глобалната криза и че целта на кабинета е да запази икономическият растеж в границите на 1-2 процента, да задържи публичния дълг в рамките на 50 на сто от БВП и да ограничи бюджетния дефицит в допустимите от ЕС норми.
Досегашното развитие показва, че кипърската икономика се справя с международната рецесия, казал кипърският президент и добавил, че неговото правителство ще положи усилия за модернизиране на законодателната рамка за малкия и среден бизнес.
БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *