Код „оранжево“ за много ниски температури е обявен в Северна България

Рекордно ниски температури бяха измерени тази сутрин в Кнежа, Видин и Монтана, съответно – минус 28, минус 27 и минус 24 градуса. Минусови температурни рекорди са измерени и в други станции на Националния институт по метеорология и хидрология.
Код „оранжево“ за много ниски температури е обявен днес в цяла Северна България, с изключение на областите Варна и Добрич, както и за Софийска област, София-град и областите Пазарджик, Кюстендил и Перник. В останалата част на страната е в сила код „жълто“.
Бедствено е положението в област Шумен, в Поморие и Ахелой. Кризисните щабове в Шумен и в Поморие ще заседават тази сутрин, за да решат дали да удължат срока.
Бедственото положение в област Шумен остава в сила до 15 ч. Промяна в ситуацията може да има след заседанието на Областния кризисен щаб от 9 ч.
В София почистващите фирми и „Софийска вода“ започват почистване на уличните оттоци, стана ясно след среща на кмета Фандъкова и областния управител Кирилов.
Най-високата степен за опасни метеорологични явления, код „червено“ за ниски температури е в сила в съседна Сърбия и в голяма част от Хърватия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *