Кой спечели „Златен глобус“

На бляскава церемония в Холивуд се раздават наградите „Златен глобус“. Шоуто събра някои от най-големите звезди на киното.

Големият фаворит „Ла ла ленд” оправда очакванията и до момента е спечелил награда във всяка една от седемте категории, за които беше номиниран – включително „Най-добър филм в категория комедия и музика”.

Малко преди да стане известно отличието за филма, режисьорът му Деймиън Шазел получи „Златен глобус“ като най-добър режисьор. Ема Стоун – най-добра актриса пак за същия филм. Райън Гослинг е най-добрият актьор за 2016 година, според тазгодишната версия на „Златен глобус“, отново за ролята си в „Ла Ла Ленд“.

Американският композитор Джъстин Гурвич получи статуетката за музиката към мюзикъла, а за най-добра песен бе призната City Of Stars на Гурвич, пак от същия филм. Вечерта се очерта като триумф за трагикомедията.

„Ла Ла Ленд“ на Даймиън Шазел разказва историята на любовта между джаз пианист и млада актриса.

Най-добър филм в категория „Драма“ спечели друг от фаворитите – „Лунна светлина“. 

Историята, призната за най-добра драма, разказва за съдбата на млад чернокож хомосексуалист, който търси своето място и идентичност в трудния си роден квартал в Маями, където е израснал.

Мерил Стрийп

получи почетния „Златен глобус“ – наградата „Сесил Б. де Мил“.

Сериалът „Корона“ грабна приза в категорията за най-добра телевизионна драма.

Лентата на Пол Верховен

„Тя“

получи „Златен глобус“ за най-добър чуждестранен на САЩ филм, а изпълнителката на главната роля Изабел Юпер бе отличена за ролята си в него.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *