Мартин Димитров: „ГЕРБ да свалят розовите очила“

СДС може да не подкрепи актуализацията на бюджета, ако не бъде оптимизирана разходната му част, където има много неефективни разходи и скрити резерви, каза в Разград съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров. Той призова ГЕРБ да свали розовите очила и да види истинските рискове, за да не се стигне до дестабилизация както в Румъния и Гърция.
М.Димитров: “Разходите 2010-та спрямо 2009-та нарастват. Т.е. правителството не се държи като че ли има криза в България. То си увеличава разходите спрямо миналата година. Т.е. поведението не е поведение в криза, то е поведение на политика на увеличаване на разходите – напълно противоположна на политиката в целия Европейски съюз. И ако някой смята, че това не е сериозен проблем, не разбира за какво става въпрос. Ние поискахме актуализация, за да намалим дефицита и разходната част на бюджета, а е на път да бъде направена актуализация, която увеличава разходите и увеличава дефицита.
Буферът е фискалният резерв, затова им казваме да не го харчат…
Сериозен дебат за сериозността на ситуацията вътре в ГЕРБ според мен не се води и това е проблем.
Нека се прояви разум, нека да се проведат много сериозни дебати в парламента и нека ГЕРБ да свалят розовите очила и да видят истинската картина и истинските рискове. Да избегнем дестабилизацията – .”всички усилия трябва да бъдат насочени в тази посока

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *