„Мастъркард“ работи за плащане с криптовалута в магазини

Мастъркард“ (Mastercard) и най-голямата в света борса за криптовалути, „Байнанс“ (Binance), са решили да се обединят, за да стане възможно плащането в криптовалути в над 90 милиона магазина по целия свят. Това съобщи в ЛинкдИн (LinkedIn) директорът на платежния гигант, Михаел Мибах, цитиран от телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

Виза и Мастъркард блокират достъпа на руски финансови институции до платежните им мрежи | | Новини от България и Света | 19min.bg
„Можем да освободим целия потенциал на блокчейн технологията, като направим достъпа до нея по-лесен, по-лесен за употреба. Един от начините е да се интегрират криптовалутите във всекидневните плащания, информира pariteni.bg.
За да се превърне това в реалност, работим с „Байнанс“, за да позволим на хората да използват криптовалутите си за покупки в над 90 милиона магазина, които приемат „Мастъркард“, изтъква Мибах.

Първата страна, където потребителите ще могат да експериментират това, ще бъде Аржентина. Изборът не е случаен. Страната е с едно от най-високите равнища на инфлация, 36 на сто през второто шестмесечие на 2022 г. Аржентинската централна банка дори прогнозира инфлация от 90,2 на сто за цялата 2022 г.

istock
istock

В началото на август „Байнанс“ и „Мастъркард“ обявиха пускането на предплатена карта в Аржентина, „Байнанс кард“ („Binance Card“), която позволява на клиентите на „Байнанс“, постоянно пребиваващи в Аржентина, да извършват покупки с криптовалути (в биткойн или в БНБ (BNB), криптовалутата на „Байнанс“) в над 90 милиона магазина, приемащи „Мастъркард“, както на място, така и онлайн.

„Потребителите могат да се възползват от прозрачна трансакция, при която техните криптовалути са конвертирани във фиуцидарна валута в реално време в момента на покупката“, се уточнява в съобщението.

По-конкретно, търговците, които приемат тази карта, могат да получат плащане във фиатна валута, а потребителите могат да използват криптовалутата си, за да платят. Гигантът „Байнанс“ възнамерява да предлага картата си на нови пазари и да стане неизбежен участник в надпреварата за масово приемане на криптовалутите.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *