Мениджърите са далеч от персонала си

Само една четвърт от мениджърите на компании в света работят в среда, близка до тази на служителите. Това значи, че 75 на сто от хората, които вземат решения на какви критерии да отговаря офисът и как да се поддържа, не изпитват резултата върху гърба си. Това е бил един от изводите от Петата международна фасилити мениджмънт конференция в София, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

Фасилити услугите са свързани с цялостната поддръжка на дадена сграда. В рамките на форума е било представено британско изследване, според което човек прекарва 35 на сто от деня си на работното място или близо десет години от живота си.

Според същото проучване добрите условия на работа повишават ефективността на служителите с над 20 на сто. Цената, която организациите плащат за поддръжка и модернизиране на работното място, им се връща многократно като повишена ефективност на служителите.

24 на сто от удовлетвореността на персонала се влияе от комфорта,качеството на въздуха, температурата, осветлението, шума и пространствената подредба в офиса, смятат участници във форума.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *