Миков: ГЕРБ правят евтини трикове с опита да сменят въпроса за Белене

Това заяви в ефира на Дарик зам.-председателят на Коалиция за България Михаил Миков.
 
Той беше категоричен, че законът в сегашния му вид не позволява допитването до народа да бъде направено по електронен път, каквато идея лансира вчера премиерът Бойко Борисов. В предаването на Дарик „МеждУредие“ Миков не изключи възможността управляващите дори да внесат промени, които да позволят референдум по интернет, но тази тема според него била допълнителна и щяла да отклони вниманието в друга посока.
„Властта е в паника, объркана, с противоречиви сигнали. Сега са стигнали до селския трик да сменят въпроса, зад който са застанали тези 540 000 – 550 000 българи, така че да е удобен на управляващите. Може би ще трябва Народното събрание, понеже имат и мнозинство в него, да гласува и отговора на въпроса, за да са по-сигурни. Панически се пискат всякакви сигнали: няма референдум, има референдум; ще сменим въпроса на референдума. Не е госпожа Цачева човекът, който може да подмени волята на 550 000 българи. И да не си позволяват така да редактират въпроса, че той да изгуби същинския си смисъл. Това е подигравка с демокрацията“, коментира Миков.
По думите му единственото, което законът позволява, е да се редактира, без да се променя смисълът. Той допълни, че в закона за референдумите е казано, че може да има и повече от един въпрос, включен в подписката.
На въпрос кой кого вкара в капан с този референдум Миков отговори: „Мисля, че най-важното е, че се постигне нашата цел да се проведе първият референдум в България. ГЕРБ сами се вкараха в капан поради крайната непоследователност на своето поведение“.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *