Мърдок плаща милиони заради подслушванията

Частен детектив, чиито услуги са използвани от вестника, е проникнал в телефона на 13-годишната Мили Даулър, която изчезна през 2002 г., след отвличането й.  Той стигнал дотам, че изтрил съобщения в телефона й, за да освободи място в гласовата пощенска кутия, с което дал фалшива надежда на родителите й, че тя е жива.  Мили Даулър бе открита убита 6 месеца по-късно. Заради аферата с подслушванията това лято „Нюз ъв дъ уърлд“  бе закрит от собственика.
Британският клон на компанията на Мърдок „Нюз интернешънъл“ ще направи и дарение от един милион лири на неправителствена асоциация в рамките на споразумение, сключено с родителите на Мили Даулър, съобщи телевизия „Скай нюз“, която принадлежи на американския магнат. „Нюз интернешънъл“ потвърди, че е в напреднала фаза на преговори със семейство Даулър, но твърди, че все още няма сключено окончателно споразумение. Надяваме се да постигнем решение възможно най-скоро, каза говорител на „Нюз интернешънъл“.
„Нюз ъв дъ уърлд“ бе обвинен в незаконно подслушване на близо 4000 души – политици, членове на британското кралско семейство и други известни личности.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *