Нашите деца имат огромна нужда от футболни герои, на които да подражават

Пловдивската компания „Атлас Финанс” АД от години стимулира и подкрепя младите хора още в най ранна детска възраст да уважават и обичат България и българското.

През 2014 година по случай 20 години от незабравимото футболно лято САЩ`94 „Атлас Финанс“ АД с подкрепата и огромното съдействие от Зоналния съвет на Българския Футболен Съюз в лицето на неговия Председател г-н Димитър Енчев, „Корпорация за технологии и иновации” АД, Фондация „Футбол-94”, Българското Национално Радио – Радио Пловдив и група ентусиасти организира и проведе юбилеен футболен турнир за деца, който се проведе на 21 и 22 юни 2014 година на Спортен комплекс „Оптимум” в Пловдив. Основната цел на Турнира от неговото създаване е да си спомним за „Героите от САЩ`94” и да уважим най-доброто класиране на България на финали на Световно първенство – бронзови медали.

Всички организатори и участници в турнира се обединиха около идеята да се учреди Купа и Награди за ежегоден детски футболен турнир „Героите от САЩ`94. Нашите деца имат огромна нужда от футболни герои, на които да подражават, както на тези от САЩ-94, така и от пловдивските легенди, които взимат дейно участие в организацията и връчват наградите на малките футболисти.

И тази година „Атлас Финанс” АД – www.atlasfinance.bg, продължава пловдивските традиции в популяризирането, спонсорирането и подпомагането на футбола и спорта като цяло. Ежегодно провеждащият се Детски футболен турнир по повод Героите от САЩ`94, с участието на г-н Диян Никифоров, БНР и Зоналния съюз на БФС оказва огромно възпитателно възд
ействие и допринася за насърчаването на младите хора да развиват своите умения по футболните терени и тяхното възпитание в дух на постигането на високи цели, спортсменство, хуманизъм, патриотизъм, съхраняване на спомените и уважението към човешката личност и в частност към българските

Тази година турнирът е посветен на 50 годишния юбилей на Христо Стоичков и началото ще бъде нетрадиционно. В донстрационен мач на 20.05.2016г. от 18.00ч. на терена ще се срещнат ветераните от СК „Морски сговор“ и ФУТБОЛНИ ЛЕГЕНДИ на Пловдив.

След края на демонстрационния мач на ветераните чрез мултимедия да се проследи Бенефисната среща на един от основните герои от незабравимото Американско лято Христо Стоичков!

На 21.05.2016г. в 09.00ч. започва същинската част от детския турнир, като в него ще вземат участие 8 отбора от Пловдив и региона предварително определени от Зоналния съвет на Българския Футболен Съюз. Програмата предвижда отборите да играят две полувремена от по 20 минути. В 13.30 ще започне награждаването на победителите.

Като генерален спонсор на турнира „Атлас Финанс” АД прие това събитие в чест на големия български спортен успех, като своя кауза и го превърна в ежегоден символ за нашите деца.

Източник: financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *