Нови правила за валутен обмен в Русия

От неделя (27 декември) Централната банка на Русия въведе нови правила за обмен на валута. При обмен на повече от 15 000 рубли (около 378 лева по курса на деня – бел.ред.) клиентите трябва да показват документ за самоличност, документ за адресна регистрация, да посочват дата на раждане и гражданство.

Данните ще се съхраняват от банките в продължение на 5 години. Досега при обмен на валута в Русия беше необходимо предоставяне само на имената и данните от документа за самоличност. Те се изискваха при операции на стойност между 15 000 до 600 000 рубли.

От неделя (27 декември) Централната банка на Русия въведе нови правила за обмен на валута.
При обмен на повече от 15 000 рубли (около 378 лева по курса на деня – бел.ред.) клиентите трябва да показват документ за самоличност, документ за адресна регистрация, да посочват дата на раждане и гражданство.

Данните ще се съхраняват от банките в продължение на 5 години, предаде „Дневник“.

Досега при обмен на валута в Русия беше необходимо предоставяне само на имената и данните от документа за самоличност. Те се изискваха при операции на стойност между 15 000 до 600 000 рубли.

Централната банка на Русия въвежда новите правила в съответствие със законодателството на страната и целта им е пресичане на опитите за пране на пари и за финансиране на терористични дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *