Плевнелиев и Яне Янев на посещение в САЩ по обходни маршрути

 
На 25 септември българският държавен глава ще направи изказване пред ООН, а програмата му предвижда редица двустранни разговори с държавни и правителствени ръководители от цял свят.
Официалната програма на българския президент ще стартира с участия в откриването на годишното пленарно заседания на „Глобалната инициатива на Бил Клинтън“.
По-късно днес президентът Плевнелиев ще разговаря и с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун.  След това ще открие учебната година на българските училища в Ню Йорк и ще отбележи Деня на независимостта на страната ни заедно с българската общност там.

Днес, 23 септември 2012 г. и друг виден представител на българската партийна класа –  председателят на „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев замина на 10-дневно работно посещение, очаквано с нетърпение от целите  Съединените американски щати, съобщиха от пресцентъра на РЗС. Основна цел на посещението на лидера на българските консерватори /както помпозно наричат себе си хората на Яне/и ще бъде да участва в срещи и събития, организирани от предизборния щаб на Републиканската партия на САЩ. Яне Янев е първият български политически лидер, който ще се намеси с летящ старт в напрегнатата предизборна надпревара в САЩ в подкрепа на кандидатите на Републиканската партия, което ще направи тяхната победа повече от гарантирана.. По време на работното посещение във Вашингтон е планирана среща с големия дипломат и министър на отбраната в администрациите на американските президенти Джералд Форд и Джордж Буш – младши, понастоящем титуляр на една от най-влиятелните фондации за насърчаване на свободни политически и икономически системи в света – Доналд Ръмсфелд. В Ню Йорк Янев ще подкрепи познатия за българските медии депутат в местния парламент на Ню Йорк Даниел Халоран, който в момента води предизборна кампания за конгресмен, и ще проведе официални срещи със сенатор Дейвид Сторобин и конгресмен Робърт Търнър. По време на визитата си лидерът на РЗС ще посети и Чикаго, където живее най-многолюдната българска диаспора в САЩ. В качеството си на председател на Групата за приятелство България-Израел, Яне Янев ще проведе важни срещи с представители на авторитетни американски и световни еврейски организации с цел издигане на авторитета на РЗС зад граница.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *