Появиха се конкуренти на „Юбер“ в България.

Нова платформа за поръчка на такси стъпи на българския пазар по-малко от година след идването на „Юбер“ у нас, установи проверка на „Сега“. Става дума за taximaxim.com, която вече се рекламира в София и предлага превоз.

По подобие на услугите на „Юбер“ таксито може да се поръча онлайн с приложение, което да се изтегли на мобилния телефон. И „Такси Максим“ набира шофьори, както е при „Юбер“. Службата за поръчка на таксита „Максим“ обаче има и номер, на който клиентът може да заяви кола по телефона.

Тарифата е като на такситата в София – 79 ст./км дневна и 90 ст. нощна. За междуградски превоз цената е 1 лев на километър, а престоят до 10 минути при едно пътуване е безплатен, обясни операторът на телефонния номер, обявен на сайта.

„Такси Максим“ ЕООД не е таксиметрова фирма, поръчките се предават на изпълнителите“, е посочено още на сайта. Проверка на „Сега“ в регистрите на държавния регулатор – ДАИ към транспортното министерство, също установи, че дружеството няма разрешително за таксиметрова дейност. За такава дейност се правят постъпки за лицензи и поредни номера и в съответните общини.

Службата за поръчка на такси MAXIM е международна компания, която оказва информационни услуги в сферата на таксиметрови превози, става ясно още от сайта, който е пуснат преди броени дни. Тя оперира на територията на Русия, Украйна, Казахстан, Грузия и България. „Ние създаваме единна мрежа за бърза и удобна поръчка на такси във всички страни, където има наши офиси и контактни центрове, и сега открихме представителство и в България“, информира още компанията.

От около месец фирмата набира и персонал за офиса, който е в Студентския град. На обявения там телефон обаче не успяхме да открием никой, който да даде подробности за услугата и условията, при които ще работят шофьорите.

Според Дакси дружеството е регистрирано у нас през февруари с предмет на дейност предоставяне на информационни услуги и услуги по електронен път, дейности, свързани с компютърна техника и информационни технологии. Капиталът му е 25 хил. лв., управителят е руски гражданин, а собственик – ХАЙ ТЕХНОЛОДЖИ МЕНИДЖМЪНТ КОРПОРАЦИЯ ООД от Доминиканската република.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *