Преглед на печата

Позицията на Труд е от Николай Големинов и е посветена на срещата при президента. Доколкото потушаването на напрежението е по силите на днешната политическа класа, заседанието беше територия на съгласие и здрав разум, пише авторът и продължава: Обаче поне две от обсъжданите мерки отнеха тежест и престиж от Консултативния съвет по национална сигурност – едната е „регистър“, поредният списък, посочва Николай Големанов, само отмества и отлага проблема и в крайна сметка е лъжа. А за другата мярка – проверката на незаконно забогателите, мнението на автора е, че тъй като роми и българи биват „наши“ и „ваши“, сбогом на съгласието в съвета, в кризата, в тревогата…
Полицейски син в ареста заради побой на роми – е централното заглавие на 24 часа. Преди три дни за малко не подпалил бунт, допълва заглавието. Става дума за 20-годишен младеж, син на полицай от Видин и на доскорошна директорка на разложката гимназия. Арестували го в Благоевград, защото се бил с роми, разказва часовият всекидневник.
В малко каре на първата страница изданието пише за решението след съвета при президента. Да бъдат проверени всички незаконно забогатели. Бандитите с много дела ще ги следят по-изкъсо със специален регистър.
По повод постоянните нападки срещу журналистката Миролюба Бенатова, 24 часа пише, че са изтрили профила й от Фейсбук. Затова и дописката е озаглавена „Убийство във Фейсбук”. Чрез профила на свой приятел, Бенатова е разпространила писмо в интернет, което обяснява кой и защо иска да й затвори устата. Срещу цензурата и в нейна подкрепа, до снощи имаше 2000 поддръжници, пише 24 часа и прилага писмото й.
Страната кротва след изборите – е озаглавен един от акцентите в неделния Стандарт. На централно място във всекидневника е поместено заглавието „Вталяваме англичанките”. Всекидневникът разказва за медицинския туризъм и един от примерите е как срещу 1200 или 2400 лева десетки англичанки си тръгват от България стройни като манекенки. По същия начин у нас граждани на Швейцария пристигат на дентален туризъм и се прибират с ослепителни усмивки.
В усилие да се спре войната по пътищата, по примера на Франция, всекидневникът, заедно със служители на КАТ от утре ще влязат в клас, за да разясняват правилата за уличното движение. От следващата година е възможно да бъде въведена миниматура по пътна безопасност. Децата ще трябва да знаят най-важните пътни знаци, да разбират части от Закона за движение по пътищата и да са осведомени за всички кампании, които са за тяхната сигурност и безопасност.
Труд пише за една нова мода, всъщност позабравено старо – кошниците изместват найлоновите торбички.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *