Преглед на печата

Новите разкрития на „Уикилийкс“ е водеща тема в днешните вестници. Американските дипломати трябвало да дебнат у нас корупцията по върховете, енергийната сигурност и връзките с Русия, пише Труд на първата си страница. Въпреки това обаче „българо-американските отношения са стратегически, базират се на общи ценности и съвпадащи интереси и не могат да бъдат поставени под заплаха“, цитира вестникът позицията на външното ни министерството.
Часовите вестници се спират отново на темата за АЕЦ „Белене“, която се очаква да бъде обсъждана на енергийния форум от шефа на „Росатом“ Сергей Кириенко. „Хайде вече да се разберат за Белене“, е заглавието в рубриката „Позиция“ на Труд.
В интервю по темата в 24 часа енергийният министър Трайчо Трайков заявява, че едва ли това ще бъде основният акцент в разговорите му с Кириенко.
Стандарт и Сега извеждат на челно място информацията за решението на Висшия съдебен съвет, съдиите и прокурорите да получат 13-та заплата за Коледа.
За Новинар основна новина е съобщинието на шефа на звеното за борба с компютърните престъпления в ГДБОП, че хакери точат банкови сметки в Европа с помощта на „БГ мулета“.
Близо 60 на сто от столичани искат промяна в начина на управление на столицата, научаваме от Дума. Вестникът се позовава на проучване на НЦИОМ от началото на ноември. Софиянци били недоволни от дупките по улиците, некачествените ремонти, трафика и чистотата. По-голяма част от снимковия материал е посветен на пораженията от вчерашния ураганен вятър в страната.
Дневник и Класа съобщават за оптимистичната прогноза на Брюксел, че Европейският съюз излиза от рецесията през 2012, а в България от догодина може да се очаква съживяване на потреблението.
За строежа на „Софияленд 2“ в района на Западен парк, информира Монитор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *