Преглед на печата

Вестниците продължават да нищят скандала с подслушването на ключови фигури във властта, сред които и премиерът Бойко Борисов.
ТРУД публикува резюме от разговора в предаването на „Хоризонт“ Неделя-150 по тази тема. „Борисов е уверен: Прокуратурата ще докаже манипулация на записите“, пише СЕГА и допълва, че въпреки това премиерът се готви да изпрати записите за експертиза в чужбина. „Бойко праща бръмбарите в чужбина“, пише и СТАНДАРТ и помества коментар, озаглавен „Опозиция с флашки“. „До изборите битката ще върви със слухтене, а не с митинги и дебати“, смята авторът Руслан Йорданов.
ДНЕВНИКпомества коментара на Любослава Русева, озаглавен „Държава в тресавище“. „Държавата катастрофира през април“ – под това заглавие НОВИНАР публикува на първа страница мнението на лидера на „Подкрепа“ Константин Тренчев, който призовава политиците да спрат с войните.
„Бих се обидил, ако не ме подслушват, но заговори няма да чуят“, казва лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за 24 ЧАСА, озаглавено „Бойко да не плаши с избори, по-страшно не може да стане“. 24 ЧАСА, позовавайки се на информирани източници, излиза с версията, че записите на Ваньо Танов са домашна изработка, а не СРС-та. Според тази версия разговорите са записани от участник в тях с диктофон и сега се вадят, за да бъдат атакувани Цветан Цветанов и Бойко Борисов като хора, наредили нерегламентирано подслушване на шефа на Агенция „Митници“. От днес часовият вестник започва поредица за неразкрити отвличания след ареста на „Наглите“.
Темата в днешния брой на ТРУД е за битовите кражби. Вестникът излиза с криминална класация, според която столицата е най-добрият град за крадене. Коментарната колонка на първа страница на ДУМА също е за битовата престъпност. „Именно неорганизираната престъпност трови живота на обикновените граждани“, пише в коментара, озаглавен „Кой ни пази?“. СТАНДАРТ посвещава две страници на кражбата на лични данни. „Отмъкнаха дом с фалшив развод“, гласи едно от заглавията.
Вестниците отделят много място и на икономически теми. СТАНДАРТ излиза с приложение от 8 страници за бизнес, финанси и работа. „По две медсестри на ден напускат страната“, пише ДУМА на първа страница. Вестник КЛАСА дава проучване на „Галъп“, според което всеки трети от работещите в страната ни се опасява за работното си място.
„Петролът докосна бариерата от 100 долара“, съобщава ДНЕВНИК. „Поскъпват олио, брашно, захар, сирене. Икономисти предупреждават за висока инфлация през цялата 2011 г.“, пише РЕПУБЛИКА.
МОНИТОР отбелязва, че 2011 г. носи стабилизация на пазара, като престижните квартали в София спират да поевтиняват. Във вестника можете да прочетете 10 съвета за купувачите на първи имот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *