Предвижда се приватизация на 7 общински дружества в София през 2008 г.

Седем общински дружества ще бъдат приватизирани през тази година. Това предвижда годишния общински план за приватизация през 2008 г., който вече е внесен за обсъждане в Столичния общински съвет.
Става дума за дружествата „Софийски имоти“, „Озеленяване“,“БКС-Център“, „Галатея 2002“, „Общинска банка“, „Общинска застрахователна компания“ и „Топлофикация-София“.
Освен продажбата на дяловете в седемте дружества, е планирана и приватизацията на редица обособени общински обекти. Общо заложените очаквани приходи от приватизация се очаква да надхвърлят 17 млн. лв.
От списъка за приватизация през тази година отпадат „Трамкар“, „Софинвест“, „Чистота искър“ и „Спортна София 2000“. „Озеленяване“ ще бъде преструктурирано от общинска фирма в общинско предприятие.
Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) е приел плана за 2008 г. и е внесен в Столичния общински съвет (СОС) за одобрение. Очаква се тази седмица да бъде разгледан и обсъден в няколко комисии на СОС, след което да бъде гласуван и от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *