Премиерата на технофилма „Героите от САЩ`94“ бе в Радио Пловдив

Премиерата на технофилма „Героите от САЩ`94“ събра футболни легенди, треньори и млади таланти от школите на пловдивските клубове в Първо студио на Радио Пловдив.

Филмът показва с помощта на съвременните технологии пътя на националния ни отбор по футбол от историческия гол на Емил Костадинов срещу Франция през 1993-а година до спечелването на бронзовите медали на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994-а година.

Технофилмът „Героите от САЩ-94“ завършва с Манифест за детския футбол, с който се отправя послание към децата, техните родители, учителите, футболните деятели, държавните ръководители в министерството на спорта и министър председателя !!! Направено е много! Но за да се откликне на новите  промени в детския живот, трябва да може да се създаде организация с нова стратегия и да се реализира със структурите на БФС, футболните клубове, родителските инициативи, частните спонсори и рекламодатели и медиите.

Специални гости на премиерата бяха Петър Зехтински, Марин Бакалов, Иван Глухчев, Георги Попов, Тобия Момин, Атанас Драмов, Запрян Раков, Михаил Георгиев и бившият международен рефер Недялко Тахтаджиев.

След прожекцията режисьорът Петър Нейчев, който е жив свидетел на великото американско лято като член на Изпълкома на БФС, раздаде футболни топки, а легендите подариха специалната книга „Героите от САЩ`94“ на представителите на пловдивските футболни школи. Всички получиха и по един екземпляр от книгата на журналиста от Радио Пловдив Диян Никифоров – „17 крачки към безсмъртието“.

 

Йордан ДАНЧЕВ         

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *