Приказка за хитрия Волен

Толкова му вярвах, толкова му вярвах, а той така да не ме разочарова. За разлика от Яне Янев, на когото не вярвах, че ще уволни Бойко Борисов. Той обаче не оправда надеждите ми – не уволни, а направо свали Буда от власт за 24 часа. Не постъпи Янев според моите очаквания – не връчи на Винету едномесечно предупреждение, през което време уволняваният да си потърси друга държава за управление, други журналистки да му месят баница и да му пипат мускула; други частици от свещения кръст за откриване и друг народ за закриване; месец след месец да ходи до бюрото за безработни, да пита има ли нещо като за мене, а бюрото да му отговаря: има, избирай – държач на маркуч или дилър на дрога.
Фюрерът, Дяконът и Мухобойко
Но в развитието на Волен винаги съм вярвал. Волен укрепи вярата ми в човека. Помните ли откъде започна това момче? Ако сравним неговия път с този на Бил Гейтс и Стив Джобс, може да се каже, че и Волен тръгна към върховете на успеха от един гараж – някакви цигани, които изпращаше на Сапун, и някакви турци, от които освобождаваше България през 1878-ма. Неговият път мина през битката му срещу Холокоста и световния еврейски заговор; през уличните представления, в които пресъздаваше събирателен образ на Хитлер и Левски; през мазните му борби срещу някакъв тип, наречен от него Мухобойко; през противниците на Мухобойко, и пак през Мухобойко.
От скапан гараж, украсен с голи каки и собствените му голи снимки (с очила, с чаша, с член, с пура), Волен изгради от национализма многоетажен бизнес център с разностранна дейност – вестник, телевизия, недвижими имоти, банкова дейност, офшорни фирми, заварен син и психиатричен кабинет. И тъкмо да започне изграждането на камбанарията на бизнес центъра със специално отлятата за целта Фюрер Камбана, мазилката на национализма взе да се руши, покривът протече, тоалетните чинии преляха и по стълбите стана много хлъзгаво.

Национал-социализъм в действие
Тогава Волен, който може и да не е умен, но е хитър, реши: докато всичко не се е разпаднало окончателно, да го продаде на руснаците. Каза им, че единствено неговият бизнес център е в състояние да отдели България от Европа и да я върне в скута на Съветския съюз; гарантира им аецове и маецове; обеща им, че ще ги извика да освободят България от американско робство; закле се в победата на социализма. С други думи, от един нищо и никакъв национализъм взе пари колкото за цял интернационализъм.
Че кой друг умее такива неща?
Още преди сделката да е финализирана, със същата оферта Волен отиде и при китайците. Каза им, че в основния камък на неговия бизнес център е вложена книжка с цитати на Мао; гарантира им на всеки ъгъл китайски ресторант; обеща им да освободи България от американско, турско, руско и най-вече от японско робство, като я присъедини към Поднебесната империя; закле се в победата на социализма. С други думи, китайците заедно с един контейнер фалшиви маратонки му изпратиха и един контейнер юани.
Още преди сделката да е финализирана, със същата оферта Волен отиде и при венецуелците. Показа им последната си епикриза, за да се уверят, че чавеизмът е в кръвта му; гарантира им, че бъдещето на България е социализъм с венецуелско лице; обеща им, че ще им даде колкото искат военни бази, за да нападат Америка, Европа и България, докато социализмът не победи в цял свят и пак се закле в победата на социализма. С други думи, продаде бизнес-национализма срещу един танкер венецуелски петрол.
Аз продължавам да вярвам на Волен, защото той не е човек, който променя убежденията си, а израства. Та кой друг от националист се е развил до национал-социалист?
ФОРУМ
Steve. Миналата година си купих едни китайски маратонки и още си ги нося. Имат си връзки, етикет, че са американски, всичко. Така че, стига сте плюли по китайските маратонки.
Goro. Продавам китайски реплики на швейцарски часовници. Люлин, пазара, до дюнера.

Иван  Кулеков;Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *