Първанов ще говори в Брюксел за нова международна финансова архитектура

„Изход от кризата: нова международна финансова архитектура“ е темата, по която президентът Георги Първанов ще говори на първото пленарно заседание от Шестата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз, Латинска Америка и Карибския регион.

Темата на срещата ще бъде: „Към нов етап в двурегионално партньорство: иновации и технологии за устойчиво развитие и социална интеграция“. Очакванията са в рамките на срещата на върха да бъде създаден фонд за подпомагане на Латинска Америка.
„ЕС да даде рамо на страните от Карибския басейн и латиноамериканските държави при преодоляване на икономическата криза“ – това беше акцентът в изказването на външния министър Николай Младенов.
След пленарното заседание Първанов ще участва в работен обяд, даван от министър-председателя на Кралство Испания, по време на който ще бъде обсъждана борбата срещу климатичните промени.
Процесът на срещите на върха Европейски съюз – Латинска Америка и Карибите започна в Рио де Жанейро през юни 1999 г. с цел насърчаването на развитието на стратегическо асоцииране между Европейския съюз и Латинска Америка и Карибския басейн, на базата на пълно зачитане на международното право и поетите ангажименти и принципи на Устава на ООН, заедно с духа на равенството, НАТО и сътрудничество.

 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *