Робърт Кийосаки предвижда още сривове на банки и разкрива коя е следващата

В тази статия ще разгледаме коментарите на Робърт Кийосаки и тяхното значение за световната икономика.

Пазарът на деривати и ролята на BOJ

Кийосаки подчертава, че Банката на Япония (BOJ) финансира пазарите на деривати, които Уорън Бъфет определи като „оръжия за масово финансово унищожение“.

Световният пазар на деривати общообразно се оценява на четири трилиона долара и участието на BOJ може да го изложи на риск. Кийосаки твърди, че заплахата за световната икономика не е отминала.

Печатане на пари и лихвени проценти

Кийосаки също критикува стратегията на Федералния резерв за агресивно повишаване на лихвените проценти и навика за печатане на пари от 2008 г. насам. Той заявява, че лихвените проценти са били понижавани, но изведнъж са били повишени.

Авторът твърди, че повишаването на лихвените проценти е било твърде бързо и посочва, че Джером Пауъл ги е повишил по-бързо от когото и да е до сега. Кийосаки предполага, че златото и среброто са по-сигурни инвестиции в тази среда.

Последици за господството на Китай

Авторът предупреждава, че евентуален срив на BOJ може да даде на Китай още една възможност да утвърди господството си в световната икономика. Китай предприе агресивни стъпки за икономическа конкуренция и замени щатския долар с юана. Нарастващото влияние на Китай, като например инициативата „Един пояс и един път“, печели все повече признание.

Инициативата представлява глобална стратегия за развитие, приета от правителството на Китай през 2013 г., включваща инфраструктурно развитие и инвестиции в около 70 страни и международни организации.

Значителни последици за световната икономика

Предупрежденията на Кийосаки за световната икономика подчертават, че текущите трусове могат да имат сериозни последици. Инвеститорите трябва да бъдат внимателни, а Кийосаки им препоръчва да бъдат гъвкави и да следят за промените в макроикономическия пейзаж.

Като цяло, предупреждението на Кийосаки за потенциален срив на BOJ и последиците от него за световната икономика, както и растящата доминираща роля на Китай, подчертават крехкостта на финансовата система и необходимостта от предпазливост при инвестиране.

 

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *