Русия пое председателството на Г-20

В специално обръщение към останалите членове на групата руският президент Владимир Путин формулира основните цели на председателството на своята страна.
Според Путин основната задача на руското председателство е да насочи усилията на „двайсетте“ към създаването на стимули за икономическия ръст и разкриването на нови работни места. За тази цел Русия предлага да се подпомагат инвестициите, да се възстанови доверието към пазарите и да се осъществява ефективно регулиране.
В дневния ред на организацията през следващата година ще присъстват такива основни теми като състоянието на световната икономика и реализацията на рамковото Споразумение за осигуряване на стабилен и балансиран растеж.
Други важни теми, според Русия, са реформирането на валутната система и на финансовия надзор, стабилността на глобалните енергийни пазари и противодействието срещу корупцията.
Москва предлага на Г-20 и две нови теми за дискусия – „финансиране на инвестициите като основа на икономическия растеж и създаването на нови работни места“ и „модернизация на националните системи за държавни заемания и управление на суверенния дълг“. За решаването на тези задачи Русия декларира готовност за най-широко обсъждане не само в рамките на „голямата двайсетица“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *