СИБанк и ДЗИ вече са с общо управление

По този начин България, която бе обявена за един от основните пазари на групата заедно с Чехия, Полша, Унгария и Словакия, прилага утвърдения вече модел на КВС в Централна и Източна Европа, съобщиха за БГНЕС от банката.
За ръководител на новия управленски екип като Country manager беше избран Петър Андронов, а негов заместник ще бъде Недялко Чандъров. И двамата запазват постовете си като главни изпънителни директори съответно на СИБАНК и ДЗИ. Останалите членове на новата управленска структура са Франк Янсен, Уим Гилиамс и Александър Димитров. Управленската структура за страната стои над отделните юридически лица от групата – банка, застрахователно дружество, компания за управление на активи, лизингова компания и т.н. Този модел осигурява съгласуваност в управлението на ниво страна и спомага за реализирането на сратегията на КВС за прилагане на банково-застрахователния модел.
Стратегията на КВС за прилагане на банково-застрахователен модел се базира на синергиите между банка и застрахователна компания с цел създаването на уникален модел на съвместна дейност, при която двете компании взаимно се подпомагат и в същото време остават силни играчи като самостоятелни дружества.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *