Социолог: Хората започват да разбират, че животът в тази джунгла е безумие

 
Процесът, който наблюдаваме, е процес на достигане на една максимална мобилизация от страна на електората на БСП, която в една идеална ситуация може да достигне до не повече от 1 млн. Имаме и един ГЕРБ, който от 2-милионна подкрепа спря на 1 200 000.
По думите му спадът в подкрепата се дължи на факта, че в последните четири години ГЕРБ са заели позата, че са най-добрите и най-големите. Изтъкват, че са герои. Пускането на вода и ток някъде обаче е задължение на всяко правителство, а не постижение на ГЕРБ. Втората риторика при тях е, че другите са най-лоши.
Какво ще се случи в България, зависи от това колко хора ще разберат, че животът в тази приказка, в тази джунгла е безумен. Да се представя за национална цел полагането на някакъв асфалт е безумно. Колкото повече българи разберат това, толкова повече управляващите ще губят. Мисля, че хората започват да разбират и на това се дължи тази бавна ерозия към ГЕРБ, коментира Стойчев.
Според социолога ГЕРБ са допуснали две фатални грешки по време на мандата си  – икономика, оставена на самотек, създаването на все по-враждебна среда за малкия и среден бизнес. Втората им грешка е пълното фиаско във външната политика. Това е първото правителство не само с нулеви постижения, но и със силни негативи. Случи се атентат в страната. Направиха феноменална грешка по отношение на Македония, подчерта Стойчев.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *