Спа хотелите криза не ги лови

 
 
 
 
Въпреки спадът, отчитан от всички работещи в туристическия бизнес, има сегменти, които по мнението на специалисти не са засегнати в голяма степен. Според Олег Маджаров, управител на Бутик травел това се отнася за спа хотелите. По думите му уикендите в тях са резервирани за месеци напред, независимо от сезона. Той посочи обаче, че добрите специалисти в тази област са концентрирани в определени хотели, а Велинград, който неотдавна бе обявен за столица на спа туризма, определено е най-доброто място за спа.
 
 
Към вътрешността на страната и спа туризма ни макар и още не особено активно се ориентират и румънците, които напоследък превзеха летните ни курорти. Засега румънските туроператори още не са опознали България извън Черноморието и за по-лесно продават предимно почивка на морския бряг. Оказва се обаче, че има жители на Букурещ, които са по-склонни да пътуват до Пампорово отколкото до Брашов, обясняват работещите в туризма.
 
 
 
Има интерес към спа хотела „Мургавец“ в Пампорово, обясни Катя Банкова, мениджър маркетинг и продажби във веригата „Шарлопов хотелс“.
 
 
Мениджърите й предлагат продукт от типа – нощувките безплатни, а се плащат спа процедурите. Излизат и с комбинирани оферти за почивка на няколко разлини места в пакет със собствен транспорт.
 
 
Оферта от 500 лева за 10 дни, например, включва 2 нощувки в гранд-хотел „Мургавец“ в Пампорово, четири дни в спа хотел „Девин“ и четири дни в парк-хотел „Пирин“ в Сандански.
 
 
Друг вид комбинации са 2 нощувки в хотел „Янтра“ във Велико Търново и още толкова в Парлапанова или Джелепова еко къща в Боженци срещу 150 лева.
И в двата случая децата до 12 години се настаняват безплатно.
 
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *