Станишев: Девет месеца Борисов хвърля димки

Премиерът Борисов очевидно прехвърля стила на управление в ГЕРБ върху БСП. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира изказването на министър-председателя пред Нова телевизия сутринта пред вестник „Труд“.

Според Борисов арестуваният в операция „Медузите“ шеф на варненските общинари Борислав Гуцанов бил един от най-близките хора до Сергей Станишев.

На свой ред Станишев припомни защитата, която Борисов дръпна на министър Божидар Димитров при сформирането на правителството, като каза, че той му е приятел. В същото време от традиционната десница настояваха той да не бъде в кабинета заради принадлежност към бившата Държавна сигурност. „За разлика от ГЕРБ, в БСП хората не се назначават еднолично от лидера, а се избират с тайно гласуване. На всички нива“, разяснява Станишев.

„Смешно е да коментирам поредните нелепи твърдения. Ако премиерът държи да говорим сериозно, да заповяда на публичен дебат по основните въпроси, които вълнуват хората, като безработицата и икономическата криза, за да покажат какви идеи имат“, изтъква още соцлидерът. Според него начинът, по който били представени пред Народното събрание антикризисните мерки – за пет минути, показвал, че управляващите нито знаят как, нито могат да изведат страната от кризата, пише още в текста, който е публикуван в утрешното издание на печатното издание.

„Съжалявам, че вече девети месец те само се жалват и всекидневно хвърлят димки, за да отвличат вниманието от най-наболелите въпроси – хората обедняват, фирми фалират, гражданите живеят все по-несигурно“, обобщава Сергей Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *