Стартира онлайн библиотека за академична литература

Български уебсайт за дигитални учебници, книги и академични статии дава неограничен достъп до избрано съдържание срещу месечен абонамент. Проектът следва бизнес модела на Netflix и Spotify, с тази разлика, че е специално фокусиран върху висшето образование.Стартира онлайн библиотека за академична литература.

Търсенето на академични материали трябва да бъде лесно, в централизирана платформа с модерен дизайн (илюстрация: CCO Public Domain)

Създателите на Athenauni.com представят сайта като стрийминг платформа за академична литература, която цели да улесни студентите в търсенето на необходимите материали, разказа основателят на сайта Лъчезар Динчев.

Проектът се развива от студенти за студенти. „Като студенти разбираме, че търсенето на академични материали трябва да бъде лесно, в централизирана платформа с модерен дизайн”, казват от Athenauni.Стартира онлайн библиотека за академична литература.

„Всичко идва от убеждението ни, че учебниците в университета трябва да бъдат достъпни на по-демократизирана цена и че не трябва да се преминава през излишни стъпки в процеса на проучване. Тоест, един от големите залози, които правим чрез създаването на това предприятие, е, че е по-важно да даваме достъп, отколкото да продаваме самия учебник за лично притежание”, поясни Динчев, информира technews.bg.

За момента сайтът си партнира с Университетското издателство на СУ. Услугата е достъпна в университета, а разработчиците изследват как решават проблемите на студентите и събират препоръки за това какви нови възможности да предложат, така че да улеснят процеса на проучване и работа с учебни материали.

Развивайки се, платформата ще си партнира и с други издателства, които биха обогатили селекцията от качествени учебни материали, достъпни за студентите при подготовката, например, на курсова работа.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *