Фирми ще участвуват в изложения безплатно

ИАНМСП представи възможностите пред родните компании за участие в международни панаири, изложби и конференции в страната и чужбина по проект без необходимо финансово самоучастие. Проектът се реализира по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.“

ИТТИ – Институт за технологичен трансфер и иновации

Проектът предвижда изпълнение на три основни дейности:

1.Участие на специализирани международни панаири и изложения в чужбина – в рамките на национален щанд

2.Индивидуално участие на специализирани международни панаири и изложби в България

3. Организиране, провеждане и участие на специализирани конференции в страната и в чужбина

„Проектът е на стойност 4 142 000 лв., като от страрта му през 2019 г. сме оползотворили малко под половината бюджет за организирането на 13 участия по трите дейности, в които участие взеха 79 МСП“, заяви Росица Асенова, главен експерт и координатор на проекта.

За първи път наши сладкарски фирми са на изложението Anuga ...
 „Инициативата е насочена изцяло към представителите на производителите. Програмата не дава възможност за участие на търговци, които не извършват производствена дейност“, коментира зам.-ръководителят на проекта Борислав Димитрачков. „Проектът цели да насърчи износа на българските производители, разширявайки техния пазарен дял на чуждите пазари и у нас, а също така и да намери нови чуждестранни партньори за българския бизнес“, допълни той, информира economynews.bg.

„По индикативна програма ще се организират участията в още 14 изложби. Тъй като сме поставени в условията на COVID-19 много от изложенията се отмениха или пренасрочиха за следващ период през 2021 г. В тази връзка искам да спомена, че има възможност проектът да бъде удължен с една година след предвидения му край на 28.06.2021 г. и, стига да разполагаме със средства, ще продължим да водим родните предприятия на едни от най-големите и значими търговски събития“, заяви Димитрачков.

Български компании участват на строително изложение в Румъния ...
Той допълни, че след взето решение от страна на ръководството на проекта и Агенцията, вече ще се покриват 100% от разходите по участието на фирмите във връзка с икономическата ситуация, породена от пандемията COVID-19.

„Компаниите вече ще получават 100% финансиране по проекта за своето участие, за разлика от периода преди COVID-19, когато компаниите трябваше да имат до между 15 и 25% самоучастие“, каза Димитрачков.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *