Фондовата борса стартира програма за растеж на стартъпи, малки и средни компании

Програмата за стимулиране на растежа на стартъпи, малки и средни компании – beamUp lab, стартира като част от инициатива на Българската фондова борса (БФБ). Основната й цел е да отличи перспективни и иновативни български компании с устойчиви бизнес модели и да ги запознае с възможностите за финансиране като по този начин те ще  бъдат видими за потенциални инвеститори.

Фокус върху програмата ще бъде поставен по време на поредица от четири стратегически срещи, на които компаниите ще се запознаят с всички възможности за финансиране, така че да могат да инвестират гъвкаво и успешно в бизнес идеите си. По време на дискусиите те ще обменят опит и добри бизнес практики.

Първите 20 компании, включени в beamUp lab, бяха селектирани след задълбочено изследване на около 1500 български фирми. За избора им са използвани различни публични източници на информация и национални/регионални класации

Програмата се реализира под егидата на Министерството на финансите в партньорство с Фондa на фондовете, Българската банка за развитие, Европейската банка за възстановяване и развитие, Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници  и Българската стартъп асоциация.

Повече информация за beamUp lab и компаниите, включени в нея, може да бъде намерена на: www.beamuplab.space

Източник: https://www.monitor.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *