Централната банка на Франция може скоро да купува и държи Биткойн

Член на френския парламент подписа петиция за изменение на законите, за да даде възможност на централната банка на Франция да купува и държи Биткойн, както и други криптовалути.

Франция е най-посещаваната от туристи страна в света - NOVA

Петицията призовава законодателите да разгледат спешно въпроса, като предупреждават, че липсата на притежание на Биткойн ще постави Франция “във финансово слаба позиция в рамките на 5-10 години”, информира cryptodnes.bg.

Жан-Мишел Миш, член на френското национално събрание, долната камара на парламента, обяви в туит в петък, че е подписал петиция за изменение на законите, за да даде възможност на Banque de France, централната банка на страната, да купува и държи Биткойн, както и други криптовалути.

Bank of France, Likely to Prefer XRP over Bitcoin and Ethereum | Finance Magnates
Петицията на платформата за електронни петиции на френския Сенат, е стартирана на 5-ти март от Франсоа-Ксавие Мари Жан Елдър Туренс; той може да бъде подписан до 5-ти септември. Петициите с най-малко 100,000 подписа в рамките на шест месеца се изпращат до Председателския съвет, който ще реши дали да предприеме последващи действия по въпроса. По време на писането на статията са подадени 583 подписа.

 

Много компании вече са придобили големи суми (от порядъка на няколко милиарда евро) Биткойни”, се посочва в петицията, като за пример се посочват MicroStrategy на Майкъл Сайлър и Tesla на Илон Мъск. Освен това се отбелязва, че “някои публични субекти като кмета на Маями се позиционират, за да могат да купуват Биткойн.

Открытие личного счета в Banque de France │ InternationalWealth.info

 

Освен това “причината е рискът от слаб долар през следващите 5 години да унищожи средносрочния капацитет за финансиране”, продължава петицията, като добави:

 

Франция не може прилично да остане наблюдател на състезание, което вече е започнало. Не притежаването на Биткойн ще го постави във финансово слаба позиция в рамките на 5-10 години. Спешно трябва да се заемем с въпроса.

 

Подчертавайки, че Франция трябва да приеме стратегия в тази област и да приложи приложимите закони, вносителят на петицията пише:

 

Затова предлагам актуализация на паричния и финансов кодекс, за да предостави на Banque de France способността да купува, продава и държа Биткойн и други крипто активи. 

Bank Of

 

Петицията също така посочва, че законодателите “ще трябва да приемат стратегия, която правилно да оцени рисковете и да предложи разумни пропорции на държане на крипто-активи при прилагането на тази стратегия”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *