ЦРУ разследва скандалния си екс шеф Петреъс

„В ЦРУ ние постоянно правим преглед на действията си. Ако можем да извлечем поуки от този случай, ще ги използваме за подобряване на работата си“, каза говорител на управлението, цитиран от Би Би Си, предаде „Дневник“.
„Но нямаме намерение да превишаваме правата си, така че от това разследване не могат да се очакват някакви последствия“, добави говорителят.
Директорът на най-влиятелната разузнавателна служба на САЩ подаде оставка на 9 ноември, признавайки, че е имал връзка със своя биограф Пола Броудуел.
Засега не се уточнява в какво се състои разследването на главния инспекторат на ЦРУ. Макар в компютъра на Пола Бродуел да са били намерени класифицирани документи, няма данни те да са й били предоставени от директора на ЦРУ.
Самият Петреъс категорично увери, че никога не е давал на Пола Броудуел секретни документи.
Както се изясни, материалите, с които тя разполага, са остарели и се отнасят до времето преди идването му начело на ЦРУ през септември 2011 г.
40-годишната Бродуел е подполковник от въоръжените сили на САЩ от резерва, служила е в армията 15 години и е работила като военен аналитик.
Междувременно министърът на правосъдието Ерик Холдър заяви на пресконференция в Ню Орлийнс, че действията на подалия оставка директор на ЦРУ не са представлявали в нито един момент опасност за националната сигурност на страната.  По тази причина президентът Барак Обама бил информиран за разследването не веднага, а в подходящото време.
„Бяхме сигурни, че националната сигурност не е застрашена. В противен случай министерството на правосъдието щеше веднага да информира президента и американските законодатели“, каза Холдър в първия си публичен коментар за скандала.  Според медии в САЩ ФБР е започнало разследване по отношение на Петреъс още в края на лятото.
Съпружеската изневяра се смята за сериозно провинение във въоръжените сили и специалните служби на САЩ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *