Четири марки часовници, в които да инвестирате сега!

Подходящият часовник може да изглежда като част от вас. Носите го, използвате го и определено забелязвате липсата, ако забравите да го сложите някой ден. Но има друго измерение в притежаването на часовник и това е превръщането на часовника ви в инвестиция.

Не всички часовници ще увеличат стойността си във времето разбира се. Но шепа престижни марки – Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer и Omega, държат обещанието да бъдат най-добрите инвестиционни часовници, както и класически часовници.

Най-добрите часовници за инвестиция

Освен марката на часовника, има още няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да направите първата си инвестиция. Трябва да внимавате откъде купувате, за да можете да се уверите, че всеки часовник, който можете да закупите, е бил правилно обслужван и профилактиран. Нашата препоръка е да се доверите само на проверени търговци като магазини за часовници TimeBox.bg

Повечето от най-ценните инвестиционни часовници са механични, а не кварцови, така че механизмът трябва да е в добро състояние. И докато часовникът се грижи за вас и ви радва, вие също ще трябва редовно да го обслужвате, за да сте сигурни, че ще запазва стойността си.

Започнете с проучването на няколко по-големи марки, за да разберете някои от най-добрите часовници, които да събирате за инвестиции. Тези четири са добри примери:

1: Rolex Submariner

Вярно е, че всеки, който колекционира часовници, търси страхотния Rolex Submariner. Не е изненада, тъй като това е отличен часовник както за носене – тъй като е проектиран за гмуркане и е практически неразрушим – така и за инвестиция – поради постоянното си увеличаване на стойността.

Колекцията е част от емблематичната линия Oyster на Rolex, с корпус Oyster и верижка с твърда връзка. Може да успеете да намерите модел на Submariner за около 10 000 долара, но много от тях се продават за значителна по-висока шестцифрена сума.

 

2: Omega Seamaster

Ако усещате морската тематика, това е така, защото много класически дизайни на часовници включват хронометри и други функции, свързани с гмуркането. Omega Seamaster е известен с това, че присъства на китката на Джеймс Бонд в британските шпионски филми, правени от 90-те години на миналия век.

И Omega като марка е на път да се издигне в очите на колекционерите. Тъй като кварцовите модели се прекратяват от производство, те вероятно ще увеличат стойността си, което означава, че това може да е най-добрият инвестиционен часовник, който можете да закупите в момента.

3: Patek Philippe Nautilus

От 1976 г. дизайнът на Patek Philippe Nautilus с неговия отличителен заоблен осмоъгълен корпус е топ луксозен избор. Patek Philippe е известен с изключително майсторство, а дизайнът на Nautilus е класически от повече от 40 години.

Съвременните версии на Nautilus надвишават $ 30K. Докато винтидж стиловете се продават за шест цифри, което прави тази колекция един от най-добрите часовници за колекциониране с цел инвестиция.

4: Tag Heuer Carrera

Carrera на Tag Heuer има връзка с автомобилните състезания, а не с дълбокото синьо море. Наречени за автомобилното състезание Carrera Panamericana, днешните модели се различават по външен вид. От просто и елегантно до натоварено лице, превръщайки се в „часовник с инструменти“ с много функции.

Разбира се, часовниците със собствени истории могат да бъдат още по-добри колекционерски предмети. Ако попаднете на луксозен часовник с редки функции или който е бил собственост на историческа личност или знаменитост, стойността може да бъде много по-висока, отколкото бихте очаквали.

Когато търсите най-добрите инвестиционни часовници, има какво да вземете предвид – марката, моделът, състоянието и възрастта. И като изберете само подходящия часовник, можете да инвестирате добре за бъдещето си.

 

Financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *