Чикагската полиция разследва Стоичков за побой над български журналист

 
В полицейския доклад към преписката е записано, че „жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков“. По случая работят детективи, каза още полицай Кубиерт. Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната. Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч. местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб „Чикаго Файър“ в Историческия музей в Чикаго. Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник „България Сега“ Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият.
Стоичков го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му „отреже главата“, разказа пред „Труд“ Момчилов. След случилото се Светлозар Момчилов потегля с колата си към дома си, който се намира в предградията на Чикаго. Към полунощ, той се решава да потърси правата си и от местната полиция му казват, че трябва да подаде жалба в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът. Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена в чикагската полиция. Простъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие. Момчилов споделил, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура. Ден преди инцидента Камата заявил, че българските журналисти са „най-големите тъпаци, за които, като вземеш една лопата и да им разбиеш с нея главата“. През април 2008 г. Стоичков удари и фоторепортера на в.“168 часа“ Любомир Асенов в ресторант „Барка дел Саламанка“ в Барселона. Той опитал да му направи снимка.
Сега Стоичков отрича да е удрял Момчилов и твърди, че журналистът е дошъл неканен на „бляскавата церемония на „Чикаго Файър“ по случай 15-годишнината от създаването на клуба. Там нахално му поискал интервю. 
Досрамя ме, че съм българин, казва самият Момчилов и твърди, че е бил поканен на тържеството лично от президента на фен клуба на ЦСКА в Чикаго г-н Георги Стойков. Той платил и кувертите. Преди седмица Христо Стоичков обвини медиите, че са му оцапали имиджа във връзка с разследването за черно тото.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *