Ще обновяват летището в София

След като получим ключовете на летище София, ще започнем обновяването му през 2021 г. Това заявиха представителите на френския инвестиционен фонд „Меридиам“, който държи 99% в „СофКънект“. Консорциумът е класиран на първо място в процедурата за концесия за 35 г. 1% са на австрийската „Щрабаг“, а оператор е летището в Мюнхен.Ще обновяват летището в София.

Резултат с изображение за летище софия

КЗК отхвърли жалбите на конкурентите, но изборът на „СофКънект“ се обжалва сега във ВАС.

От 2021 г. първата работа на новия концесионер е обновяването на терминалите, като се използва опитът на летището в Мюнхен.Ще обновяват летището в София.

Ще се започне със смяна на табели и светлини, за да могат пътниците по-добре да се ориентират, да се чекират и напускат летището по-бързо. Преустройството ще включва и лукс, удобства и съчетаване на модерното с традициите на София и България. Това са мерки, които ще струват около 33 млн. евро.

Втората задача е да се разработят линиите до София, да бъдат привлечени нови авиокомпании, включително и за презокеански полети, информира в.24часа.

До построяването на нов терминал не се планират високи летищни такси. Няма да правим ненужни инвестиции, като например футболно игрище, защото някой трябва да плаща за тях – или пътниците, или авиокомпаниите, казват от „Меридиам“.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *