Автомагистрала Тракия отваря 40 години след първата копка

/© Снимка: DarikNews.bg

Дните пред откриването бях белязани и от няколко скандали. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от премиера Пламен Орешарски още през изминалия уикенд да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала „Тракия“. „Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристическия сезон, се казва в изявление на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов“, разпространено до медиите от пресцентъра на партията. Според Борисов, автомагистрала „Тракия“ е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация, смята той.

Днес ще бъде издадено и Разрешението за ползване на последната отсечка на АМ „Тракия“, съобщиха за BurgasNews от пресцентъра на МРРБ преди няколко дни. „Няма как преди получаване на последното разрешение да пусната пусната магистралата. С излизането на акт 16, магистралата веднага ще бъде отворена за пътуване“, поясниха тогава от пресцентъра.

Държавната приемателна комисия започна работата си по приемането на последната отсечка на АМ „Тракия“ – п.в. Зимница-Карнобат. До момента в ДНСК не са представени съставен от комисията протокол образец 16 и придружаващите го документи. Въз основа на тези документи може да бъде издадено разрешение за ползване на участъка. Това е официалният документ, с който се въвежда в експлоатация участъка от АМ „Тракия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *