Автомобилопроизводителите се ориентират към нови концепции

След като производителите на автомобили в света се ориентират все повече към развиващите се страни за бъдещ растеж, автоизложението в Индия, което току-що бе открито в Ню Делхи, става все по-важно.
Продажбите на автомобили в Индия се очаква да скочат с 16% тази година.
Производителите се надяват, че има бъдеще на пазара на екологично чисти превозни средства. Няколко такива автомобила ще бъдат показани на изложението, включително концепцията на Рено за електрически автомобил – Renault Twizy .
Надеждните доставки на електрическа енергия остават проблем в Индия, но от Рено Индия съобщиха, че животът на батерията се увеличава: „Към настоящия момент може да кажем, че концепцията за електрическо превозно средство е едно техническо предизвикателство. Налице е огромно усилие, както от наша страна, така и от някои други компании, да достигнем до едно много различно ниво, когато няма да е нужно да се спира на всеки 30 километра. Всички наши автомобили ще изминават 160 километра с едно зареждане. Това е много. Можете да пътувате между двата града, които отстоят близо един до друг, а след това да презаредите батерията и да се върнете отново на следващия ден.”
Правителството на Индия има желание да намали замърсяването и планира намаляване на данъците и субсидии за екологично чисти електрически автомобили.
Стабилният икономически растеж на Индия и фактът, че е един от най-бързо разширяващите се пазари на автомобили, привлече изложители от 30 страни, включително луксозни марки като БМВ и Мерцедес.
Около два милиона души се очаква да посетят шоуто.

Euronews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *