Адвокат Хараламбиев: 20 лева подкуп е обида!

Той бе осъден на година и четири месеца затвор и глоба от 2000 лева заради даден подкуп на пътни полицаи. Инцидентът е станал на 14 март т.г. с БМВ-то му е спрян за превишена скорост на Асеновградско шосе. Рашков дал двайсетолевка на униформените, за да не му съставят акт. По-късно се оказа, че шофьорската книжка на Рашков е издадена с фалшива диплома за средно образование.
 
За да има подкуп, едната страна предлага, а другата трябва да е взела парите, цитира решение на ВКС адвокат Хараламбиев. В случая обаче полицаите не са взели парите. Адвокатът поиска Ангел Рашков да бъде оправдан, тъй като твърдението за даден рушвет било недоказано.
„Ако пък го признате за виновен, то наложеното му наказание, което е явно несправедливо, да бъде заменено с пробация“, обърна се Хараламбиев към съдебния състав.
Моля съда за снизхождение, каза в последната си дума пред съда Ангел Рашков. Прокурор Ясенка Шигарминова припомни, че Рашков е имал 6 нарушения на Закона за движение по пътищата, а наказанието му е постановено по съкратената процедура, като присъдата му е намалена с една трета.
До месец състав на апелативния съд с председател Евдокия Кемалова ще трябва да се произнесе по казуса.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *