Азиатският регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса.

Регулаторът по капиталовите пазари в Малайзия (SC) предприе действия срещу платформата за търговия с дигитални активи Huobi и нейния главен изпълнителен директор Леон Ли за участие в незаконни дейности в страната. Решението на SC е взето, за да се гарантира спазването на местните разпоредби и защитата на интересите на инвеститорите.

SC изисква от Huobi да деактивира уебсайта и мобилните си приложения в Малайзия и да не рекламира пред местните инвеститори. Регулаторът посъветва малайзийските потребители на платформата да изтеглят инвестициите си и да закрият сметките си. Главният изпълнителен директор на Huobi, Леон Ли, е нареден да гарантира спазването на директивите на SC.

SC подчертава, че дейността на борсата за дигитални активи без надлежна регистрация е нарушение на местния закон за капиталовите пазари и услуги. Това следва от член 7, параграф 1 от Закона от 2007 година.

През октомври 2022 г. Huobi обяви продажбата на контролния си пакет акции на фонда за сливания и придобивания на About Capital Management, инвестиционна компания базирана в Хонконг. Не се споменава самоличността на контролиращия акционер в съобщението на Huobi.

Принудителните действия на SC по смисъла на директивите съвпадат с усилията на Джъстин Сън да активира Huobi чрез листване на меме монети. Сън обвини по-малкия брат на Леон Ли, Вей Ли, че е получил милиони безплатни Huobi токени и е реализирал печалба от $7.45 милиона в този процес. Сън изиска Уей да върне печалбата и да унищожи останалите токени, тъй като няма никакво участие в развитието на Huobi.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *